«Στα τρία κόρνερ πέναλτι»

«Στα τρία κόρνερ πέναλτι»

29 Σεπτεμβρίου 2018 0 By 3 corner penalty

Όταν ο ηλικιακός δείκτης ξεπεράσει το όριο των πρώτων …..ήντα – δυστυχώς ή ευτυχώς-η τάση για επικοινωνία μετατρέπεται σε επιτακτική ανάγκη. «Κάτι» η λύση λοιπόν της συνεργασίας με το «εμπρός» μετά από 20 χρόνια, «κάτι» η ύπαρξη ενός αναξιοποίητου αρχείου, σε συνδυασμό με τις πολλές επιλογές του διαδικτύου, όλα τα παραπάνω γέννησαν την ιδέα  της δημιουργίας μιας διαδικτυακής σελίδας  ως τρόπου  επικοινωνίας μαζί σας.  Ηθική υποχρέωση εκ μέρους μου, αλλά ταυτόχρονα και ξεχωριστή τιμή, η  πρόταση ένταξής  της  και στήριξής της από το site του Νafpaktianews.gr.  Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως τα τελευταία χρόνια τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα της Αιτωλοακαρνανίας και μαζί με κάποια από αυτά  και οι περιγραφές μου,  μέσω των ζωντανών -και όχι μόνο-μεταδόσεων των ποδοσφαιρικών αγώνων φιλοξενούνται εκεί. 

Κεντρικό σημείο αναφοράς η αθλητική Ναυπακτία, με «αιχμή του δόρατος» κυρίως  το χθες, αλλά και το σήμερα, του Ναυπακτιακού Αστέρα, που φέτος συμπληρώνει 60 χρόνια ζωής. Κάποιες στιγμές από αυτά τα χρόνια φιλοδοξώ με «ποικίλους τρόπους» να τις επαναφέρω στη μνήμη σας.  Αυτό δεν  σημαίνει πως δεν θα υπάρχουν αναφορές γενικότερα στην Αθλητική  Αιτωλοακαρνανία και τις υπόλοιπες ομάδες του Δήμου μας, αλλά  και στη  γειτονική Δωρίδα. Πρόκειται στην ουσία για μια προσπάθεια  καταγραφής και σχολιασμού του σήμερα, αλλά και υπενθύμισης του «χθες» της αθλητικής ιστορίας δηλαδή της περιοχής μας. «Σύμβουλός» μας το παρελθόν από το οποίο  πηγάζει άλλωστε και ο τίτλος «στα τρία Κόρνερ πέναλτι» αφού θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια, τα χρόνια της παιδικής αθωότητας.

Τότε που το ποδόσφαιρο παιζόταν στις γειτονιές.

Η έλλειψη δυνατότητας εκτέλεσης κόρνερ -αφού τα πεζοδρόμια ήταν αποτρεπτικά-έφερνε «πέναλτι» με  τον ταυτόχρονα γνωστό  φόβο του τερματοφύλακα πριν από αυτό. Το αν θα τον ξεπεράσω -καθώς τερματοφύλακας έχω διατελέσει- και το αν θα αποκτήσω συμπαίκτες και όχι αντιπάλους σε αυτή την αμφίδρομη σχέση επικοινωνίας, μόνο ο χρόνος θα μπορέσει να δώσει τις απαντήσεις.

Προς το παρόν για να σας προϊδεάσω και να σας «καλοπιάσω» σας προσφέρω επειδή νομίζω ότι ταιριάζει και με την περίσταση ως ορεκτικό την «πιο όμορφη μέρα» του Διονύση Σαββόπουλου. Στιγμές χαράς συμπυκνωμένες από το 1970 έως το 2016 αφιερωμένες  στους απανταχού φιλάθλους του Ναυπακτιακού Αστέρα που γιορτάζει τα 60α γενέθλιά του με την ταυτόχρονη άνοδο στη Γ’ Εθνική.  

Και έπεται συνέχεια…

 

Γ. Μπανιάς