Πως αλλάζουν οι καιροί ……

Πως αλλάζουν οι καιροί ……

2 Οκτωβρίου 2018 0 By 3 corner penalty

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του  ο Ναυπακτιακός στη Γ Εθνική και όλα δείχνουν ότι φέτος μπορεί ακόμη και να πρωταγωνιστήσει.  Μεγάλα ονόματα με εξαίρεση ίσως τον Θεσπρωτό και τον Τυληκράτη Λευκάδας στον 3ο όμιλο, δεν υπάρχουν.  Η φετινή Γ Εθνική άλλωστε  δεν φαίνεται – τουλάχιστον από αγωνιστικής πλευράς- να διαφέρει από την παλιά Δ εθνική των 8 ομίλων.  Ο Ναυπακτιακός λοιπόν ξεκίνησε με νίκη στη Σιάτιστα απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν είχε αντιμετωπίσει ποτέ στο παρελθόν και τώρα ετοιμάζεται και για ένα δεύτερο ταξίδι. Αυτή την Κυριακή τον περιμένει μία νέα εκτός έδρας αναμέτρηση αυτή τη φορά στην Παραμυθιά με αντίπαλο το τοπικό Σούλι, που εντυπωσίασε στην πρεμιέρα παίρνοντας “αεράτα”  από  την ομώνυμη ομάδα των Γρεβενών με 5-0.

Το σημερινό  άρθρο όμως δεν έχει ως σημείο αναφοράς την πολύ σημαντική από κάθε άποψη νίκη του Ναυπακτιακού και την γενικότερη αγωνιστική εικόνα του,  η οποία με τις δύο μεταγραφές ξένων – Φαμπίνιο , Κέλι- αναμένεται να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο.

Σήμερα νιώθω την ανάγκη να αναφερθώ στον  τρόπο που η τεχνολογία έχει εισβάλει πλέον στη ζωή μας και «δη» στο  ποδόσφαιρο,  αλλά και στο πόσο έχουν αλλάξει τα δεδομένα στον τρόπο που ενημερωνόμαστε για κάθε αγώνα της ομάδας μας.

Ας πάρουμε τα πράγματα  με χρονολογική σειρά.

Τι υπήρχε πριν από χρόνια και τι συμβαίνει σήμερα όσον αφορά την ενημέρωση για κάθε αγωνιστική υποχρέωση της ομάδας της πόλης μας, τον  Ναυπακτιακό Αστέρα.

20  Δεκεμβρίου 1976

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Είναι  ένα απόκομμα από την  Αθλητική Ηχώ

Σας το παραθέτω  για να διαπιστώσουμε  πώς παρουσιαζόταν τότε σε μία εφημερίδα πανελλήνιας  κυκλοφορίας – τοπικές δεν υπήρχαν- το ρεπορτάζ από την ομάδα της πόλης μας σε ένα τοπικό ντέρμπι. Ο Ναυπάκτιος  ανταποκριτής  Ι. Καρύδας με το παραπάνω άρθρο  προσπαθούσε μέσα σε 15 σειρές να ενημερώσει για τον επεισοδιακό αγώνα της  Α ΕΠΣΝΑ  ανάμεσα στο Ναυπακτιακό και την ΑΕΜ που έληξε ισόπαλος 1-1. Δεν υπάρχουν φάσεις, δεν υπάρχουν ούτε καν συνθέσεις.  Πέραν αυτού καμία άλλη ενημέρωση, ούτε ραδιοφωνική ούτε βέβαια τηλεοπτική.

Ακόμη και σήμερα όμως 42 χρόνια μετά οι εφημερίδες,  ακόμα και αν ο Ναυπακτιακός αγωνίζεται στη Γ Εθνική δεν περιλαμβάνουν  ρεπορτάζ από τον αγώνα του στη Σιάτιστα, αφού  είναι περισσότερο οπαδικές εκπροσωπώντας τις 4 μεγάλες ομάδες,  παρά αθλητικές με την ευρύτερη έννοια.

30 Σεπτεμβρίου 2018

42 χρόνια μετά

Όλοι οι φίλαθλοι της Ναυπάκτου στον «πλανήτη γη» με δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ζωντανά αλλά και σε μαγνητοσκόπηση μέσω  του  nafpaktianews.gr  την αναμέτρηση σε εικόνα υψηλής ευκρίνειας, έχουν πλήρες ρεπορτάζ με το φιλμ του αγώνα, παράλληλη ενημέρωση από την εξέλιξη των υπολοίπων αγώνων,  δηλώσεις των πρωταγωνιστών, φωτογραφίες και τα καλύτερα στιγμιότυπα.

 

Για την ιστορία η αναμέτρηση αυτή στη μακρινή Σιάτιστα ήταν ο πρώτος αγώνας πρωταθλήματος του Ναυπακτιακού στην Γ’ Εθνική που καλύφθηκε ζωντανά διαδικτυακά.

 

22 Μαρτίου 1992

28 περίπου χρόνια νωρίτερα 22 Μαρτίου 1992 γινόταν από το Lepanto fm η πρώτη ραδιοφωνική ζωντανή μετάδοση αγώνα από το μεγάλο ντέρμπι στο γήπεδο της Άμφισσας. Ο δεύτερος  Φωκικός υποδεχόταν τον πρωτοπόρο  Ναυπακτιακό στην μεγαλύτερη έξοδο φιλάθλων της πόλης μας εκτός Αιτωλοακαρνανίας. Επειδή τα ηχητικά ντοκουμέντα δεν υπάρχουν ως «αντίτιμο» σας παραθέτω στιγμιότυπα από αυτό τον αγώνα «αλιευμένα» από το διαδίκτυο.

 

7 Απριλίου  του 1996

Για να κλείσουμε την «ιστορία» των ζωντανών μεταδόσεων θα χρειαστεί να  γυρίσουμε  πίσω στο 1996

22 χρόνια από σήμερα   θα βρούμε την πρώτη ζωντανή κάλυψη αγώνα του Ναυπακτιακού.  Ήταν 7 Απριλίου  του 1996 όταν ο Φίλιππος Σφαέλος επέλεξε να πρωτοπορήσει – και σε αυτό – ζητώντας από το πατρινό τηλεοπτικό κανάλι TELE TIME  έναντι αδρής αμοιβής να καλύψει ζωντανά τον αγώνα του Nαυπακτιακού με το Πάτραι, γνωρίζοντας πως οι φίλαθλοι της ομάδας του θα είναι στο γήπεδο.   Η νίκη με 1-0 χάρη στο γκολ του Τσολερίδη στο 52’  τον  αποζημιώνει αφού και μαθηματικά ο Ναυπακτιακός των πολλών ρεκόρ τότε παίρνει το εισιτήριο ανόδου στη Γ Εθνική. Ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους φιλάθλους του Ναυπακτιακού  ακόμη και σε αυτούς που δεν ήταν στο γήπεδο να νιώσουν  και να μοιραστούν τις όμορφες στιγμές που πρόσφερε για πρώτη φορά μία ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη ενός αγώνα του Ναυπακτιακού.

Η ιστορία συνεχίζεται και η τεχνολογία εξελίσσεται

Γ. Μπανιάς